недеља, 10. новембар 2013.

Kifle sa marmeladom i cimetom

Potrebno je:
(100 ml mlake vode
2/ipo kašičice kvasac
1 kašičica šećer ) da nadođe
200ml mlakog mleka
60g kristal šećera
1 kašičica soli
1 jaje
4 kašika sobne temp.margarina
850-1 kg brašna
+
250g marmelada
1 kašičica cimeta
Priprema:
Zamesiti testo od sastojaka,premazati uljem i ostaviti da naraste.Nadošlo testo razviti u koru,seći,filovati marmeladom,u koju ste umešali cimet i uvijati kifle.Peći na 180°,dok ne porumene.
Preliv: 250g prah šećera,pola kašičice vanilin šećera,1-2 kašičice mleka.Umutiti da se dobije glatka masa,špricom za torte,naneti preliv na vruće kifle.

Rozen torta

Potrebno je:

korice za rozen tortu
litar/ipo mleka
5 pudinga od slatke pavlake
300g bele čokolade
1 margarin
25 kašika kristal šećera
300 g krem šlaga




Priprema:
Zakuvati litar mleka sa šećerom,u ostatku razmutiti puding,zakuvati i skloniti sa vatre da se ohladi,uz povremeno mešanje da ne bi stvorio koricu.U mikrotalasnoj otopiti belu čokoladu i dodati u prohlađen fil.Penasto umutiti margarin i sjediniti sa ohlađenim filom.Krem šlag umutiti sa 400ml hladne vode.
Redosled filovanja:
kora-3 pune kašike fila-3 kašike šlaga-kora...