Potrebno je:
1 kg brašna
1 kocka kvasca
3 kašičica soli
2 kašike šećera
2 kašike sirćeta
150ml ulja
600ml mlakog mleka
+
5 kašika brašna,
1 kašika gustina,1/ipo kašičice soli
Priprema:
Aktivirati kvasac dodati brašnu,dodati so,šećer,sirće,ulje,mleko,zamesite testo i ostavite da nadođe.Nadošlo testo premesiti i ostaviti opet da se digne.Nakon toga,kidati testo na loptice,svaku rastanjitii u elipsast oblik i urolati u kiflu.Kifle premazati mlekom ili uljem i ostaviti da odstoje 20-tak min.Peći na 200° 7 min.Napraviti preliv,pomešati brašno,gustin i so sa par kašika vode.(Masa treba biti gušća od mase za palačinke.)Nakon 7 min špricem ili viljuškom naneti preliv na kifle i vratiti u rernu.Nakon 4 min kifle opet izvaditi iz rerne premazati uljem i vratiti da se dopeku i dobiju zlatnu boju.
1 kg brašna
1 kocka kvasca
3 kašičica soli
2 kašike šećera
2 kašike sirćeta
150ml ulja
600ml mlakog mleka
+
5 kašika brašna,
1 kašika gustina,1/ipo kašičice soli
Priprema:
Aktivirati kvasac dodati brašnu,dodati so,šećer,sirće,ulje,mleko,zamesite testo i ostavite da nadođe.Nadošlo testo premesiti i ostaviti opet da se digne.Nakon toga,kidati testo na loptice,svaku rastanjitii u elipsast oblik i urolati u kiflu.Kifle premazati mlekom ili uljem i ostaviti da odstoje 20-tak min.Peći na 200° 7 min.Napraviti preliv,pomešati brašno,gustin i so sa par kašika vode.(Masa treba biti gušća od mase za palačinke.)Nakon 7 min špricem ili viljuškom naneti preliv na kifle i vratiti u rernu.Nakon 4 min kifle opet izvaditi iz rerne premazati uljem i vratiti da se dopeku i dobiju zlatnu boju.
Mmmm, znam zovu ih slanci - zbog slanog preljeva na vrhu. Odlicni!
ОдговориИзбриши