Potrebno je:
Kore: (šolja od 100ml)
4 š.šećera,4 š. gazirane vode,
2š. ulja,2 kašika meda,300g brašna,
1 kašika kakaa,prašak za pecivo,
8 kašike ml lešnika,
izrendana zamrznuta pomarandža .
Žuti fil : Tamni fil:
4dl gaziranog soka od narandže, 300g ml keksa
4 dl gazirane vode,150g šećera, 100g ml lešnika,100g čokolade,
3 pudinga od vanile,6 kašika gustina, 1-2dl gaziranog soka od narandže,
1 izrendana (zamrznuta) pomarandža , 100g margarina,100g prah šećera
200 margarina,50g prah šećera +200g šlag,70gčokolada
Priprema:
Umutiti 2 šolje šećera sa 2 š.gaz.vode,dodati 1 šolju ulja,kašiku meda,150g brašna,kašičicu praška za pecivo,4 kaš.ml.lešnika i na kraju polovinu izrendane pomarandže.Ostaviti smesu da odstoji 15tak min uz povremeni mešanje,da bi se šećer lakše otopio.Pleh obložiti pak papirom,izručiti smesu i peći na 180°,20 tak min.Otopiti 70g čokolade sa 2 kašike ulja i premazati time pečenu koru.Za drugu koru postupak je isti samo na kraju treba dodati kašiku kakao praha i gotova kora se ne premazuje čokoladom.
Za žutu kremu potrebno je zagrejati na vatri gazirani sok,kao i vodu sa šećerom,u malo vode razmutiti gustin i puding,dodati u ključalu masu i mešati dok krem ne baci "ključ" i krene da se odvaja od posude.Skloniti sa vatre,dodati izrendanu pomarandžu,sjediniti i ostaviti da se ohladi.U ohladjen krem dodati umućen margarin sa prah šećerom.
Za tamnu kremu potreno je izdvojiti 6 kašika žute kreme u to dodati margarin kao i prah šećer i umutiti mikserom.Keks,lešnike i čokoladu preliti sa malo gaziranog soka a zatim i umititi mikserom,na kraju dodati umućen margarin sa žurim filom i sjediniti fil.
Šlag umutiti sa 2 dl gazirane vode i filovati tortu.
Redosled filovanja: svetla kora - tamna krema - polovina umućenog šlaga - tamna kora - žuta krema - šlag.
Kore: (šolja od 100ml)
4 š.šećera,4 š. gazirane vode,
2š. ulja,2 kašika meda,300g brašna,
1 kašika kakaa,prašak za pecivo,
8 kašike ml lešnika,
izrendana zamrznuta pomarandža .
Žuti fil : Tamni fil:
4dl gaziranog soka od narandže, 300g ml keksa
4 dl gazirane vode,150g šećera, 100g ml lešnika,100g čokolade,
3 pudinga od vanile,6 kašika gustina, 1-2dl gaziranog soka od narandže,
1 izrendana (zamrznuta) pomarandža , 100g margarina,100g prah šećera
200 margarina,50g prah šećera +200g šlag,70gčokolada
Priprema:
Umutiti 2 šolje šećera sa 2 š.gaz.vode,dodati 1 šolju ulja,kašiku meda,150g brašna,kašičicu praška za pecivo,4 kaš.ml.lešnika i na kraju polovinu izrendane pomarandže.Ostaviti smesu da odstoji 15tak min uz povremeni mešanje,da bi se šećer lakše otopio.Pleh obložiti pak papirom,izručiti smesu i peći na 180°,20 tak min.Otopiti 70g čokolade sa 2 kašike ulja i premazati time pečenu koru.Za drugu koru postupak je isti samo na kraju treba dodati kašiku kakao praha i gotova kora se ne premazuje čokoladom.
Za žutu kremu potrebno je zagrejati na vatri gazirani sok,kao i vodu sa šećerom,u malo vode razmutiti gustin i puding,dodati u ključalu masu i mešati dok krem ne baci "ključ" i krene da se odvaja od posude.Skloniti sa vatre,dodati izrendanu pomarandžu,sjediniti i ostaviti da se ohladi.U ohladjen krem dodati umućen margarin sa prah šećerom.
Za tamnu kremu potreno je izdvojiti 6 kašika žute kreme u to dodati margarin kao i prah šećer i umutiti mikserom.Keks,lešnike i čokoladu preliti sa malo gaziranog soka a zatim i umititi mikserom,na kraju dodati umućen margarin sa žurim filom i sjediniti fil.
Šlag umutiti sa 2 dl gazirane vode i filovati tortu.
Redosled filovanja: svetla kora - tamna krema - polovina umućenog šlaga - tamna kora - žuta krema - šlag.
Нема коментара:
Постави коментар