среда, 25. новембар 2015.

Slavska trpeza 2015

 

Slana rozen torta

 

Potrebno je:

Korice za rozen tortu
500g feta sir
100g krem sir
150g margarina
2dl kis.pavlake
500g šunke
3 kašike ajvara
+
2dl kis.pavlake
2 kašike majoneza

Priprema:

Umutiti margarin,fetu i krem sir,dodati pavlaku i na kockice narezanu šunku,sve sjedniti i podeliti smesu na pola.U jednoj polovini dodati 3 kašike ajvara,izmešati i filovati kore.
Redosled filovanja: kora-crveni fil,kora-beli fil,kora-crveni...
Gotovu tortu premazati umućenom pavlakom sa majonezom i ukrasiti.
Savet:Ova količina nadeva je dovoljna da se premažu šest korice,ako želite da iskoristite svih deset,potrebno je pripremiti duplu količinu nadeva.

Slana oblanda

                                                                                    Potrebno je:
 
1 velika oblanda
4dl kis pavlake
1 margarin
200g majonez 
1 velika felija tvrdog sira
100g tostiran susam
+
200g seckanog kačkavalja
200g sec.kis.krastavca
200g sec. šunke
200g sec.kuvane šargarepe 

Priprema:

Umutiti margarin,sa majonezom i pavlakom,dodati rendani sir i tostiran susam.Podeliti na četri dela,u jedan dodati iseckanu šargarepu,u drugi iseckanu šunku,u treći iseckan kačkavalj i u poslednji iseckane kis.krastavce.Upravo i tim redom filovati oblandu.Odozgo premazati sa kis.pavlakom i izrendati kuvano jaje.

Нема коментара:

Постави коментар