Potrabno je:
Korice 3x:
5 belanca,5 kašika šećer,
1 kašika sirće,5 kašika ml lešnik,
2 kašike brašna,
1/3 praška za pecivo.
Krem:
1l mleka,8 kašika šećer
i 10 kaš. gustin.
15 žumanca i 100g prah šećer.
2 margarina i 250g prah šećer.
+ 250g seckani lešnik,
150g ml.plazma,
1 bela milka i 1 crna milka čok
Priprema:
Umutiti belanac sa šećerom,dodati sirće i na kraju lešnik,praš.za pecivo i brašno.Izmešati i sipati u pleh obložen papirom.Peći na 180°,oko 25min.Ispeći tri ovakve korice.U malo mleka razmutit gustin,ostatak zakuvati sa šećerom,dodati razmućen gustin,mešati dok krem ne dobije potrebnu gustinu.Umutiti žumanca sa prah šećerom i zatim ih skuvati na pari.Ohladiti filove,margarin umutiti sa prah šećerom i sjediniti sa ohladjenim filom od žumanaca,a zatim sjediniti i sa belim filom.U gotov krem dodati seckan lešnik,mlevenu plazmu, rendanu crni i belu milku čokoladu.Filovati tortu,odozgo 200g šlag ili ganaš od sl .pavlake i čokolade (200ml sl.pavlake zagrejati na vatri do ključanja,dodati 200g crne čok.Mešati da se istopi i ostaviti da se prohladi.Prohlađenim ganašem premazati tortu)
Korice 3x:
5 belanca,5 kašika šećer,
1 kašika sirće,5 kašika ml lešnik,
2 kašike brašna,
1/3 praška za pecivo.
Krem:
1l mleka,8 kašika šećer
i 10 kaš. gustin.
15 žumanca i 100g prah šećer.
2 margarina i 250g prah šećer.
+ 250g seckani lešnik,
150g ml.plazma,
1 bela milka i 1 crna milka čok
Priprema:
Umutiti belanac sa šećerom,dodati sirće i na kraju lešnik,praš.za pecivo i brašno.Izmešati i sipati u pleh obložen papirom.Peći na 180°,oko 25min.Ispeći tri ovakve korice.U malo mleka razmutit gustin,ostatak zakuvati sa šećerom,dodati razmućen gustin,mešati dok krem ne dobije potrebnu gustinu.Umutiti žumanca sa prah šećerom i zatim ih skuvati na pari.Ohladiti filove,margarin umutiti sa prah šećerom i sjediniti sa ohladjenim filom od žumanaca,a zatim sjediniti i sa belim filom.U gotov krem dodati seckan lešnik,mlevenu plazmu, rendanu crni i belu milku čokoladu.Filovati tortu,odozgo 200g šlag ili ganaš od sl .pavlake i čokolade (200ml sl.pavlake zagrejati na vatri do ključanja,dodati 200g crne čok.Mešati da se istopi i ostaviti da se prohladi.Prohlađenim ganašem premazati tortu)
Нема коментара:
Постави коментар