Potrebno je:
Biskvit:
6 belanca,6 kašika šećer
3 kašika brašna,2 kaš.gustina,
kašičica praška za pecivo
šolja (2dl) seckanih oraha
šolja (2dl) višnje iz kompota
Krem:
6 žumanca,3dl mleka,
9 kašika šećer,3 kaš-brašna
+
1 margarin,2 lista oblande
Priprema:
Umutiti belanca postepeno dodavajući šećer.U čvrst sneg od belanca dodati brašno,prašak za pecivo i seckani orasi.Izmešati lagano kašikom.Višnje dodati smesi kada je izručite u pleh (20x30) obložen papirom.Peći na 180°,dok biskvit ne dobije zlatnu boju.Mleko zakuvati na vatri sa šećerom,u malo mleka razmutiti brašno ,žumanca penasto umutiti,sjediniti žumanca sa razmućenim brašnom i dodati u ključalo mleko.Mešati kremu dok se ne zgusne.U ohlađenu kremu umutiti margarin i filovati oblandu.
Redosled filovanja: List oblande-polovina fila-biskvit-druga polovina fila-list oblande....
Biskvit:
6 belanca,6 kašika šećer
3 kašika brašna,2 kaš.gustina,
kašičica praška za pecivo
šolja (2dl) seckanih oraha
šolja (2dl) višnje iz kompota
Krem:
6 žumanca,3dl mleka,
9 kašika šećer,3 kaš-brašna
+
1 margarin,2 lista oblande
Priprema:
Umutiti belanca postepeno dodavajući šećer.U čvrst sneg od belanca dodati brašno,prašak za pecivo i seckani orasi.Izmešati lagano kašikom.Višnje dodati smesi kada je izručite u pleh (20x30) obložen papirom.Peći na 180°,dok biskvit ne dobije zlatnu boju.Mleko zakuvati na vatri sa šećerom,u malo mleka razmutiti brašno ,žumanca penasto umutiti,sjediniti žumanca sa razmućenim brašnom i dodati u ključalo mleko.Mešati kremu dok se ne zgusne.U ohlađenu kremu umutiti margarin i filovati oblandu.
Redosled filovanja: List oblande-polovina fila-biskvit-druga polovina fila-list oblande....
Нема коментара:
Постави коментар