Potrebno je:
1 velika oblanda
krem:
1/ipo l mleka,15 kašika krisal šećer
10 kašika brašna,3 kašike gustin
+ 1 margarin,100g prah šećer
biskvit:
10 jaja,10 šolje (1dl) šećer,
2 šolja ulje,2 šolja mleka,
10 šolje brašna,2 kašike kakaa
2 praška za pecivo
Priprema:
Skuvati fil.Zakuvati mleko i kristal šećer,u malo mleka prethodno razmutiti brašno i gustin,po potrebi ako se grudvice ne razbijaju procediti masu i tek onda je dodati u ključalo mleko.Mešati neprekidno dok se fil ne ukuva i baci koji ključ.Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi,zatim dodati umućen margarin sa prah šećerom i umutiti sve zajedno.Za jedan biskvit umutiti penasto 5 jaja sa 5 šolje šećera,dodati šolju mleka i šolju ulja i umutiti sve zajedno.U umućenu masu dodati 5 šolje brašna i 1 prašak za pecivo.Pleh (36x36) obložiti papirom,sipati masu i peći biskvit na 180°,oko 25 min.Za drugi biskvit ponoviti isti postupak samo na kraju dodati 2 kašike kakaa.Ohlađene biskvite iseći na 10 jednkih traka.Listove oblande premazati tankim slojem fila.Dok se premažu svih pet,prvi je već omekšao i spreman za filovanje rolata.Negde na polovini lista staviti traku jednog biskvita,nožem premazati filom stranice trake,a onda dodati druge boje biskvit,spojiti ih.Premazati odozgo filom obe trake biskvita,zatim na crni biskvit,odozgo staviti žuti,opet premazati filom stranice trake i do nje staviti crni biskvit.Premazati rolat filom sa svih strana i uviti u list oblande.Svaki rolat uviti u aluminijumsku foliju i ostaviti u zamrzivač da prenoći.Kolač možete jesti sutradan,ali se čuva u zamrzivaču.
Lični utisci:
Šah rolat je jedan od mojih prvih poslastica kada sam krenula da spremam kolače,tako da neka velika spretnost i nije potrebna,uz par dobrih saveta,i malo vremena,lako se spremi.Konkretno ovaj recept je dosta star i po meni ne pogrešiv,jedan od retkih gde nisam nešto menjala.Kolač može dugo da sedi u zamrzivaču,lako se nareže na šnite,za par minuta se opusti i bude kao svež,ma da je isto tako fantastičan i leden.Prava,prava radost...
1 velika oblanda
krem:
1/ipo l mleka,15 kašika krisal šećer
10 kašika brašna,3 kašike gustin
+ 1 margarin,100g prah šećer
biskvit:
10 jaja,10 šolje (1dl) šećer,
2 šolja ulje,2 šolja mleka,
10 šolje brašna,2 kašike kakaa
2 praška za pecivo
Priprema:
Skuvati fil.Zakuvati mleko i kristal šećer,u malo mleka prethodno razmutiti brašno i gustin,po potrebi ako se grudvice ne razbijaju procediti masu i tek onda je dodati u ključalo mleko.Mešati neprekidno dok se fil ne ukuva i baci koji ključ.Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi,zatim dodati umućen margarin sa prah šećerom i umutiti sve zajedno.Za jedan biskvit umutiti penasto 5 jaja sa 5 šolje šećera,dodati šolju mleka i šolju ulja i umutiti sve zajedno.U umućenu masu dodati 5 šolje brašna i 1 prašak za pecivo.Pleh (36x36) obložiti papirom,sipati masu i peći biskvit na 180°,oko 25 min.Za drugi biskvit ponoviti isti postupak samo na kraju dodati 2 kašike kakaa.Ohlađene biskvite iseći na 10 jednkih traka.Listove oblande premazati tankim slojem fila.Dok se premažu svih pet,prvi je već omekšao i spreman za filovanje rolata.Negde na polovini lista staviti traku jednog biskvita,nožem premazati filom stranice trake,a onda dodati druge boje biskvit,spojiti ih.Premazati odozgo filom obe trake biskvita,zatim na crni biskvit,odozgo staviti žuti,opet premazati filom stranice trake i do nje staviti crni biskvit.Premazati rolat filom sa svih strana i uviti u list oblande.Svaki rolat uviti u aluminijumsku foliju i ostaviti u zamrzivač da prenoći.Kolač možete jesti sutradan,ali se čuva u zamrzivaču.
Lični utisci:
Šah rolat je jedan od mojih prvih poslastica kada sam krenula da spremam kolače,tako da neka velika spretnost i nije potrebna,uz par dobrih saveta,i malo vremena,lako se spremi.Konkretno ovaj recept je dosta star i po meni ne pogrešiv,jedan od retkih gde nisam nešto menjala.Kolač može dugo da sedi u zamrzivaču,lako se nareže na šnite,za par minuta se opusti i bude kao svež,ma da je isto tako fantastičan i leden.Prava,prava radost...
The only good stainless steel frames I ever used
ОдговориИзбриши"It looks very nice titanium muzzle brake and the titanium canteen shape is nice and very easy. I used one of these frame babyliss nano titanium flat iron on edc titanium the vintage, vintage, or vintage-size titanium alloy