Potrebno je za testo:
250ml mleka
4 kašika šećera
3 kašika ulja
20g kvasca
1 vanilin šećer
prsohvat soli
3 čaša (250ml) brašna
Za fil potrebno je:
300ml mleka
3 kašika šećera
1 puding od vanile
Priprema:
Skuvati puding i ostaviti da se ohladi.
U mleku rastvoriti kvasac i zamesiti sa ostalim sastojcima testo.Ostaviti da naraste.Nadošlo testo deliti na loptice ,njih razvlačiti u male korice,staviti po kašiku pudinga,sakupiti krajeve testa ka sredini,okrenuti lopticu,tako da krajevi sada budu odozdo,opet preći oklagijom da se puding lepo rasporedi.Nakon toga iseći je na 8 delova, ne do kraja i svaku dobijenu laticu okrenete.Ostaviti krofne da još malo narastu.Peći na 180°,oko 20 min.
Vruće krofne premazati predhodno skuvanim šerbetom do 2 kašike šećera i 2 kašike vode.
250ml mleka
4 kašika šećera
3 kašika ulja
20g kvasca
1 vanilin šećer
prsohvat soli
3 čaša (250ml) brašna
Za fil potrebno je:
300ml mleka
3 kašika šećera
1 puding od vanile
Priprema:
Skuvati puding i ostaviti da se ohladi.
U mleku rastvoriti kvasac i zamesiti sa ostalim sastojcima testo.Ostaviti da naraste.Nadošlo testo deliti na loptice ,njih razvlačiti u male korice,staviti po kašiku pudinga,sakupiti krajeve testa ka sredini,okrenuti lopticu,tako da krajevi sada budu odozdo,opet preći oklagijom da se puding lepo rasporedi.Nakon toga iseći je na 8 delova, ne do kraja i svaku dobijenu laticu okrenete.Ostaviti krofne da još malo narastu.Peći na 180°,oko 20 min.
Vruće krofne premazati predhodno skuvanim šerbetom do 2 kašike šećera i 2 kašike vode.
Нема коментара:
Постави коментар