среда, 20. фебруар 2013.

Kroasani

Potrebno je:
3dl jogurta, 5dl mleka,
2 jaja,1 kvasac,
1 kašičica šećera,
2-3 kašičice so,
na vrh noža soda bikarbona,
brašno po potrebi (oko1,5kg)
 +1 margarin,malo ulja,

                                                      Priprema:
Zamesiti testo i ostaviti da naraste.Nadošlo testo podeliti na 16 loptica.Lopticu malo razvaljati,pa narendati margarin,razvaljati drugu,prekriti prvu,opet narendati margarin....Dovoljno je 8 loptica za jednu koru,za drugu ponoviti postupak.Testo ostaviti kratko da odstoji (10 min). Razvući koru (5mm),rezati trouglove i praviti kroasane.Gotove kroasane premazati uljem (i susamom) i ostaviti da odstoje 2h.Peći na 230°c,dok ne dobiju zlatnu boju.Pečene                                                        (vruće) kroasane premazati uljem.


Нема коментара:

Постави коментар