петак, 15. фебруар 2013.

Pizza

Potrebno je:
300g šunke,50g marinirani šampinjoni,250g krem sira,200g kisale pavlake,kesica kečapa,1 jaje,origano

Testo umesiti od brašna,soli,ulja,malo kvasca,mlakom vodom.Premazati uljem i ostaviti da naraste.


Priprema:
Rastanjiti koru i staviti u pleh.Uviti šunku u rolnice i postaviti je u krug,2cm od ivice pleha.Testom preklopiti šunku,(slobodno pritisnuti da se lepo zatvori).Oštrim nožem zaseći rolnu na 2 cm razdaljine  i tako u krug.Dobijene parčiće na kraju samo okrenuti ka gore.
Sredinu premazati kečepom,dodati seckane šampinjone,šunku.Umutiti jaje,krem sir,pavlaku i origano,prvo premazati rolnicu četkicom,zatim preliti preko sredine.
Peći na 200°-250°,15-20 min.
                                                       
Verzija 2
Potrebno je:

5 viršli,
100g tvrdog kravljeg sira,
kesica kečapa,
1 jaje,origano....

Priprema:
Viršle preseći na pola, ređati u krug,preklopiti testom i zaseći na malom razmaku (1cm),svaki komad okrenuti ka gore.Premazati picu kečapom,sir narezati na tanke kriške,ostatak viršle na kolutove,preliti umućenim jajetom i origanom.





Verzija 3
Potrebno je:

300g parizera sa kačkavaljem,
100g tvrdog kravljeg sira,
50g mariniranog vrganja
2 viršle
1 zelena papričica
kesica kečapa
origano




Нема коментара:

Постави коментар