недеља, 7. април 2013.

Štrudla

Potrebno je:

5dl mleka
2dl ulja
1 jaje
1 kašičica so
5 kašičice šećer
kocka kvasca
oko 1 kg brašna
+ marmelada
50g margarina


Priprema:
Kvasac rastopiti u malo zaslađenog toplog mleka.Zamesiti testo od sastojaka i ostaviti da nadođe.Naraslo testo podeliti na četri jednaka dela.Razvući koru,premazati marmeladom,uviti u rolat i staviti u pleh (obložen papirom) Naseći svaku roladu na trouglove,premazati istopljenim margarinom i ostaviti da odstoji 20-tak min.Peći na 180°.20 min.

... i još malo štrudle




Potrebno je:

100g seckanih oraha
30g suvog grožđa
200g sveže borovnice
pola kilograma jabuke
marmelada od mandarine 
džem od šljive
50g čokolade
kristal šećer





Priprema:

Osnova za testo i postupak je isti.Nadošlo testo podeliti na šest loptica.Svake loptice razvući u koru i filovati različitim nadevom.Prvu štrudlu filovati,marmeladom od mandarine,posuti bobicama borovnice i kristal šećerom.Drugu posuti rendanom čokoladom,bobicama borovnice,kristal šećerom (2-3 kašike).Treću posuti seckanim orasima,rendanom čokoladom, borovnicom i na gomilici nabacati marmeladu od mandarine.Četvrtu premazati dzemom od šljive,posuta seckanim orasima i kristal šećerom.Petu posuti polovinom rendanih jabuka, u kojima je dodato suvo grožđe,do 200g šećera (zavisi od kiselosti jabuka) i 2 kašike pšeničnog griza .Poslednju štrudlu filovati ostatkom rendainih jabuka i posuta seckanim orasima.Štrudle premazati otopljenim margarinom i ostaviti da odmore 30-tak min.Peći na 180 °,30 min.




Нема коментара:

Постави коментар