Potrebno je:
5 jaja +
100 g šećer 300g kesten pirea
2 vanilina šećera 150g šećera u prahu
rendana kora narandže 3 kašike ruma
sok od jedne naradže 300g krem šlag
100g čokolade 1 kesica želatina
80g margarina rendana kora narandže
100g mlevenih lešnika
120g brašna
1 kašičica prašak za pecivo
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanca.Žumanac umutiti penasto sa šećerom i vanilin šećerom,dodati koru i sok od narandže,otopljenu čokoladu,margarin,lešnik,brašno i pecivo.Na kraju lagano umešati šam od belanca.Izlati u pleh obložen papirom,peći na 180°,15-20min.Gotov biskvit,ohladiti i preseći na pola.Kesten pire,šećer u prahu,rum i koricu narandže,izmešati.Želatin preliti mlakom vodom i ostaviti da nabubri.300ml vode prokuvati,dodati želatin i kuvati 15 min uz povremeno mešanje.Ostaviti u frižideru da se ohladi.Na kraju umutiti šlag sa želatinom i sjediniti sa kesten pireom.Biskvitne kore natopiti sokom od narandže,premazati kremom i poklopiti drugom korom.Odozgo glazura od čokolade ili šlag.
5 jaja +
100 g šećer 300g kesten pirea
2 vanilina šećera 150g šećera u prahu
rendana kora narandže 3 kašike ruma
sok od jedne naradže 300g krem šlag
100g čokolade 1 kesica želatina
80g margarina rendana kora narandže
100g mlevenih lešnika
120g brašna
1 kašičica prašak za pecivo
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanca.Žumanac umutiti penasto sa šećerom i vanilin šećerom,dodati koru i sok od narandže,otopljenu čokoladu,margarin,lešnik,brašno i pecivo.Na kraju lagano umešati šam od belanca.Izlati u pleh obložen papirom,peći na 180°,15-20min.Gotov biskvit,ohladiti i preseći na pola.Kesten pire,šećer u prahu,rum i koricu narandže,izmešati.Želatin preliti mlakom vodom i ostaviti da nabubri.300ml vode prokuvati,dodati želatin i kuvati 15 min uz povremeno mešanje.Ostaviti u frižideru da se ohladi.Na kraju umutiti šlag sa želatinom i sjediniti sa kesten pireom.Biskvitne kore natopiti sokom od narandže,premazati kremom i poklopiti drugom korom.Odozgo glazura od čokolade ili šlag.
Нема коментара:
Постави коментар