петак, 17. мај 2013.

Medenjaci

Porebno je:

600g kristal šećer
300ml vode
3 jaja
2 kašike masti
1 kesica ml. cimeta
1 kesica sode bikarbone
250g prah šećera
brašno po potrebi



Priprema:
U dublju šerpu 300g šećera istopiti kao za grilijaš,postepeno dodavati 300ml vode,kad se to sjedini dodati još 300g šećera i 2 kašike masti.Kada proključa skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.U ohlađenu masu dodati 1 jaje,2 žumanca,cimet,sodu bikarbonu i brašno.Od testa kidati komade i oblikovati loptice ili koristiti modlice.Medenjake ređati u pleh obložen papirom i peći na 200°,oko 10 min.Ohlađene medenjake premazivati kraljevskom glazurom (u 2 belanca dodati 250g prah šećera,mutiti 10-tak minuta,četkicom premazati  medenjake i ostaviti ih da se osuše).

Нема коментара:

Постави коментар