Potrebno je:
Testo: Fil od limuna: Fil od belanaca:
100g margarina 2 jaja + 2 žumanca 2 belanca
240g brašna 60g šećera 60g prah šećer
3 kašike šećera sok 2 limuna 1 kašika gustina
rendana korica limuna 2 kašike vode
3 kašike vode prsohvat soli
Priprema:
Izmešati brašno i šećer,narendati koricu limuna,margarin narezati na kockice i uz pomoć 3 kaš.vode zamesiti testo.Testo ostaviti u frižideru na 30 min.Za to vreme pripremiti fil od limuna.Odvojiti žumanca od belanca.Mikserom penasto umutiti žumanca,dodati ceđen sok od 2 limuna i skuvati fil uz stalno mešanje.Belanca umititi u čvrst sneg,dodati 60g kristal šećera i mutiti još 5 min.Sjediniti sa ohlađenim filom od žumanaca.Testo razvući tanko,pomoću oklagije prebaciti u pleh (br:30),viljuškom izbockati da se ne bi diglo tokom pečenja.Peći na 160°,oko 10-tak min.Izvući iz rerne,premazati filom od limuna i vratiti na pečenje.Umititi 2 belanca i malo soli,posebno pomešati gustin,prah šećer i malo vode,dodati u umućena belanca i na sam kraj pečenja kolača,premazati tart i vratiti u rernu dok belanci ne poprime žućkastu boju.
Testo: Fil od limuna: Fil od belanaca:
100g margarina 2 jaja + 2 žumanca 2 belanca
240g brašna 60g šećera 60g prah šećer
3 kašike šećera sok 2 limuna 1 kašika gustina
rendana korica limuna 2 kašike vode
3 kašike vode prsohvat soli
Priprema:
Izmešati brašno i šećer,narendati koricu limuna,margarin narezati na kockice i uz pomoć 3 kaš.vode zamesiti testo.Testo ostaviti u frižideru na 30 min.Za to vreme pripremiti fil od limuna.Odvojiti žumanca od belanca.Mikserom penasto umutiti žumanca,dodati ceđen sok od 2 limuna i skuvati fil uz stalno mešanje.Belanca umititi u čvrst sneg,dodati 60g kristal šećera i mutiti još 5 min.Sjediniti sa ohlađenim filom od žumanaca.Testo razvući tanko,pomoću oklagije prebaciti u pleh (br:30),viljuškom izbockati da se ne bi diglo tokom pečenja.Peći na 160°,oko 10-tak min.Izvući iz rerne,premazati filom od limuna i vratiti na pečenje.Umititi 2 belanca i malo soli,posebno pomešati gustin,prah šećer i malo vode,dodati u umućena belanca i na sam kraj pečenja kolača,premazati tart i vratiti u rernu dok belanci ne poprime žućkastu boju.
Нема коментара:
Постави коментар