понедељак, 14. јануар 2013.

Kolač sa kajsijama

Potrebno je: 

9 jaja
400g kristal šećera,
1 prašak za pecivo,
4 kašike gustina,
150 g brašna,
3 kašike sirće,
2 kašike ulje,
1 konzerva kompota od kajsija,
2 pudinga od slatku pavlaku.
                                                                                                    
Priprema:
Umutiti šam od 7 belanca,dodati 200g šećera,2 kašike brašna,4 kašike gustina,1 kašičica prašak za pecivo,2 kašike siirće.
Obložite pleh (20x36) papirom za pečenje, pa kašikom stavljati male gomilice belanca,odozgo posuti ml.crnom kafom.Umutiti 7 žumanca i 2 jaja sa 150 g šećera,dodati 2 kašike ulja,130g brašna,1 kašičica prašak za pecivo,1 kašika sirće.Smesu od žumanca preliti preko belanca i staviti biskvit da se peče na 170°c oko 30 min.Ocediti kajsije iz kompota, u taj sok doliti vode da bude pola litre,dodati 3 kašike šećera, i zakuvati puding.U gotov puding ubaciti nazad kajsije i ostaviti da se malo prohladi.Gotov biskvit izvaditi iz pleha,prerezati na pola i fil rasporediti na polovini kolača.

Нема коментара:

Постави коментар