уторак, 28. јануар 2014.

Sarajevska torta

Potrebno je:
Korice:
2 belanca
2 kašike mast
2 kašičice (ravne) soda bikarbona
brašna po potrebi
Krem:
1/ipo l mleka
600g kristal šećera
2 žumanca
17 kašika brašna
1 margarin

Priprema:
Prvo pripremiti fil.Umutiti sa malo mleka žumanca i brašno i zakuvati u ostatak mleka i 600g šećera,gust fil.U gotov fil umešati margarin,mešati dok se ne otopi i sjedini sa filom.Ostaviti na stranu da se ohladi i pripremiti korice za tortu. Od sastojka umesiti glatko testo,podeliti na 14-16 loptica,svaku razviti u koru.Peći na obrnutom plehu (br: 28),na 200°,par minuta,dok ne porumene.Gotove (vruće) kore filovati hladnim filom.Ostaviti par sati da torta odstoji i korice omekšaju.

2 коментара:

  1. Za ovu tortu jos nisam cula...Izgleda fino, samo se treba pripremiti za 14-16 kora ;-)

    ОдговориИзбриши
  2. Torta je zaboravljena,pre više od deceniju bila je pravi hit kod nas...Mene seća na detinjstvo,pa mi nisu teško pale te "nekoliko" korice :) Ali,zaista bude to gotovo očas posla.Nećete potrošiti više od 90 min,a garantujem da je jedinstvenog ukusa,pozz...

    ОдговориИзбриши