четвртак, 9. јануар 2014.

Bolo de Rolo

Potrebno je:

5 jaja
250g šećera
250g brašna
250g margarina
+
200g čokolade
10 kašika mleka
1 kašika ulja



Priprema:

Žimanca,šećer,margarin i brašno glatko umutiti,dodati čvrasto umućena belanca i lagano mešajući kašikom sjediniti masu.Od mase peći 5 kora,potrebno je izrezati papir za pečenje veličine pleha (40x30).Na pak papir izručiti po 5 kašika smase i špaklom rasporediti ravnomerno po papiru (debljina- kao palačinka).Peći u zagrejanoj rerni od 3-5 min.Kore moraju ostati svetle (ako se kora ne lepi za prste,gotova je).Ređati jednu preko druge,(ne skidati papir) i prekriti krpom.Čokoladu otopiti na pari,sa mlekom i uljem.Nafilovati prvu koru sa 3 kašike čokolade i  uz pomoć papira uviti u rolat.Rolat prebaciti na sledeću namazanu koru i uviti ih zajedno i tako dok se ne potroše sve kore.Na kraju uviti rolat u foliju i ostaviti na hladnom tokom noći.

Нема коментара:

Постави коментар