четвртак, 2. јануар 2014.

Tuniske (posne) urmašice

Potrebno je:
200g pšeničnog griza
300g brašna
1 kašičica sode bikarbone
10 kašika ulja
200 ml tople vode
Nadev: 200g urme
100g ml orasi
3 kašike cimeta
Sirup:150ml vode
500g šećera,
sok od 1 limuna i 1 pomarandže

Priprema:
Urme sitno iseckati,dodati mlevene orahe i cimet.(Nadev nije povezan,rastresit je) Pomešati griz,brašno,sodu bikarbonu,dodati ulje i postepeno dodavajući toplu vodu zamesiti glatko testo.Podeliti testo na 4 dela,svaku lopticu tanko razviti u pravougaonik,sredinu kore prekriti nadevom i spojiti krajeve kore.Rolat lagano dlanovima pritisnuti,da izgubi okrugao oblik,nožem rezati rombove,ređati u pleh i peći na 180°oko 20 min.Vruće urmašice preliti prohlađenim sirupom.(Ušpinovati vodu i šećer,sok od 1 limuna i pomarandže,od momenta ključanja,kuvati još 7min).
Lakši proces je testo razviti u tanku koru,prekriti je nadevom,uviti u rolat.Seći na tanke komade (1cm),ređati u pleh i peći.

Нема коментара:

Постави коментар