петак, 31. јануар 2014.

Đul baklava (posna)

Potrebno je:
500 g gotovih kora za baklavu
300 g mlevenih oraha
1 puding od vanile
2 kašike šećera
3 dl+1 dl vode
150 ml ulja
1 vanilin šećer
malo cimeta
Sirup:
2 dl vode
400 g šećera,1 limun

Priprema:
Skuvati sirup od šećera i vode,dodati isečen limun i ostaviti od momenta ključanja još 7 min da ključa na slaboj vatri.Zakuvati puding sa 2 kašike šećera u 3 dl vode,malo prohladiti,a onda dodati ml.orahe,vanilin šećer i malo cimeta.Staviti na ringlu da proključa 150 ml ulja i 100 ml vode.Kore premazati mešavinom vrelog ulja i vode,spajati po pet kora,jednu preko druge,na poslednjoj naneti fil od oraha do polovine kore,zatim urolati i seći na jednake komade.Ređati u nauljan pleh (ali tako da leže na sečenoj strani).Peći na 180°,dok ne porumene.Vruću baklavu preliti ohlađenim sirupom.

1 коментар:

  1. Ime me je oduževilo,znam za djul baštu a eto sad bih u nju da sednem i zgrabim koju od ovih tvojih divnih baklava
    I da iskoristim priliku da tebe i tvoje čitaoce pozoven na Nagradnu igru na mom blogu.
    Link je ovde

    http://dzolistic.blogspot.co.nz/p/nagradna-igra.html

    Ako smeta izbriši ,ako ne smeta podeli na Fejsu i ako imas pristup Google plus.Hvala
    Lep pozdrav iz sunčanog Novog Zelanda

    ОдговориИзбриши