уторак, 4. фебруар 2014.

Posne kifle

Potrebno je:

1 kocka kvasca
5 kašike šećera
1 kašika soli
6 dl tople vode
2 dl ulja
950g brašna
susam




Priprema:

Aktivirati kvasac,sa kašikom šećera i malo tople vode.Pomešati suve sastojke,dodati kvasac i zamesiti glatko testo toplom vodom.Ostaviti da naraste.Nakon toga,kidati loptice,svaku razviti u elipsast oblik,kraj kore zaseći nožem i urolati kiflu.Ređati u pleh obložen pak papirom.Ostaviti da odstoje 90 min.Pre pečenja premazati kifle mešavinom ulja i vode (2+2 kaš.),posuti susamom i peći na 200°.dok ne porumena.Vruće kifle premazati uljem i prekriti mokrom krpom (dobro oceđenom),preko nje i suvom krpom i ostavti tako da se ohlade.

Нема коментара:

Постави коментар