понедељак, 10. фебруар 2014.

Gibanica

Potrebno je:

500g gotovih kora za pitu
5 jaja
100ml ulja
3 čaše kiselo mleko
350 g sitnog sira
80g brašna
ravna kašičica sode bikarbone
2 kašičica soli



Priprema:

Pomešati suve sastojke,dodati sir,kiselo mleko,na kraju umešati jaja i ulje,i sve lepo sjediniti u glatku masu bez grudvica.Kore kidati (seckati) na komade,ubaciti u smesu,promešati da lepo upiju nadev i izručiti u pleh (35x30).Peći na 200°,oko 35 min.Ono najbitinije je da na kraju pečenu gibanicu treba okrenuti,tj.pleh treba okrenuti naopako,na 4 šoljice osloniti ivice pleha i ostaviti tako da se prohladi,nekih 20-tak min.Gibanica tako neće splasnuti,ostaće meka i vazdušasta.

Нема коментара:

Постави коментар