среда, 13. фебруар 2013.

Sitni kolači

 
Čokoladne bombice 
Potrebno je:
100g rendane čokolade
100g mleveni orasi
100g mleveni keks
3 kašike prah šećera
sok od 2 narandže

Priprema:
Sve sastojke sjediniti i oblikovati bombice.Unutra stavljati po jednu višnju iz slatka i preliti ih glazurom od čokolade ili čokoladnim mrvicama.

Trougao od čokolade i kokosa
Potrebno je za čokoladni sloj:
125g margarina
100g kristal šećera
130g mlevenih noblica
100g mlevenih oraha(badema,lešnika)
50g rendane čokolade
malo ruma

Za sloj od kokosa potrebno je:
5 kašika vode
4 kašika kristal šećera
120g kokosovog brašna
3 štangle bele čokolade
100g margarina
100g prah šećera

Priprema:
Čokoladni sloj-margarin i šećer otopite na laganoj vatri uz stalno mešanje (5 min).Dodati ostale sastojke i lepo sve sjediniti.
Kokos sloj-vodu i šećer prokuvati dodati kokos i rendanu belu čokoladu.Margarin i šećer u prahu penasto umutiti i sjediniti sa smesom od kokosa.
Potrebno je još obložiti kalup folijom,a onda kombinujte smese kako god želiti ili jednostavno rastanjiti smese u dve kore,staviti jednu preko druge i uviti u roladu.

Нема коментара:

Постави коментар