петак, 29. јануар 2016.

Posne štrudlice sa jabukama,orasima i cimetom

Potrebno je:
2dl ulja
1dl mlake vode
1 vanilin šećer
500g brašna
1 kašičica praška za pecivo
pola kocke kvasca
+
5 jabuka,5 kašike šećera,
200g ml oraha
kašičica cimeta
šećer u prahu

Priprema:

Aktivirati kvasac u mlakoj vodi sa kašičicom šećera..Zamesiti testo od brašna,ulja,vanilin šećera,praška za pecivo i kvasca.Ostaviti da odstoji 30 min.Za to vreme izrendati oljuštene jabuke,dodati 5 kaš.šećera i staviti na laganoj vatri da se šećer istopi.Na kraju dodati ml orahe i cimet.Testo rastanjiti u tanku koru,seći na trake,na sredinu trake staviti fil,zatim fil preklopiti testom i spojiti krajeve,tako da se oformi rolada.Svaku roladu seći na komade i ređati u pleh obložen pek papirom.Peći na 180°,oko 25min.Gotove štrudlice posuti prah šećerom.

Нема коментара:

Постави коментар