уторак, 19. март 2013.

Starinski kolač

Potrebno je za kore:
4 jaja
200g šećera
6 kašika meda
6 kašika ulja
6 kašika mleka
1 kašičica sode bikarbone
 brašno po potrebi
Potrebno je za fil:
1l mleka
400g šećera
10 kašika pšeničnog griza
malo ruma
1 margarin

Priprema:
Umutiti jaja,šećer,dodati med,mleko,ulje i sodu bikarbonu,zatim staviti na vatru dok smesa ne dobije svetlo smeđu boju.Malo ohladiti,dodati brašno i umesiti glatko testo.Podeliti na 4 loptice,tanko razvaljati i peći na poleđeni pleha na 180°,oko 10 min.Zagrejati mleko,dodati šećer ,griz.Kad se dobije željena gustina,malo ohladiti i dodati umućen margarin i rum. Zafilovati kore i opteretiti nečim teškim.Kad se kolač slepi i omekša staviti glazuru:100g čokolada,50g margarin,3 kašike mleka.

Нема коментара:

Постави коментар