четвртак, 30. мај 2013.

Tart od limuna

Potrebno je:
Testo:                                  Fil od limuna:                           Fil od belanaca:
100g margarina                    2 jaja + 2 žumanca                    2 belanca
240g brašna                         60g šećera                                 60g prah šećer
3 kašike šećera                    sok 2 limuna                              1 kašika gustina                
rendana korica limuna                                                             2 kašike vode  
3 kašike vode                                                                           prsohvat soli              

Priprema:
Izmešati brašno i šećer,narendati koricu limuna,margarin narezati na kockice i uz pomoć 3 kaš.vode zamesiti testo.Testo ostaviti u frižideru na 30 min.Za to vreme pripremiti fil od limuna.Odvojiti žumanca od belanca.Mikserom penasto umutiti žumanca,dodati ceđen sok od 2 limuna i skuvati fil uz stalno mešanje.Belanca umititi u čvrst sneg,dodati 60g kristal šećera i mutiti još 5 min.Sjediniti sa ohlađenim filom od žumanaca.Testo razvući tanko,pomoću oklagije prebaciti u pleh (br:30),viljuškom izbockati da se ne bi diglo tokom pečenja.Peći na 160°,oko 10-tak min.Izvući iz rerne,premazati filom od limuna i vratiti na pečenje.Umititi 2 belanca i malo soli,posebno pomešati gustin,prah šećer i malo vode,dodati u umućena belanca i na sam kraj pečenja kolača,premazati tart i vratiti u rernu dok belanci ne poprime žućkastu boju.

Нема коментара:

Постави коментар