четвртак, 8. јануар 2015.

Kinder torta

                                                                                    Potrebno je:
Kora:
10 belanca                                    
15 kašika kristal šećera
1 kašika sirće
200g seckanog lešnika
100g eurokrema
Fil:
1/ipo l mleka,3 vanilin šećera,
10 žumanca,20 kaš. šećera
10 kaš. brašna,
2 pudinga od vanile
400g margarina,100g čokolade
+ 50g margarina,5 kaš.mleka
                                                                                   100g čokolade....šlag
Priprema:

Umutitti belanca u cvrst sneg,dodavajući postepeno šećer,na kraju dodati kaš sirća.Pleh (35x25) obložiti papirom,posuti dno pleha seckanim lešnicima,preko njih izručiti belanca.Peći na 170°,1h.Pečenu koru izvaditi iz pleha,okrenuti tako da lešnici budu odozgo,zatim vruću koru premazati eurokrem.Umutiti penasto žumanca,dodati brašna i prašak za puding,sve to sjediniti sa pola litre mleka.Ostatak mleka zakuvati sa šećerom,na prvi ključ dodati ostatak mase i na laganoj vatri uz neprekidno mešanje,skuvati fil.Gototv fil ohladiti,a zatim dodati umućen margarin.Podeliti fil na dve polovine i u jednoj polovini dodati otopljenu čokoladu.Fil izručiti u vrećice za šlag (ili uz pomoć kašike) naizmenično istiskivati gomilice na kori,jednog i drugog fila,tako da na kraju nafilovana kora ima nalik šahovskoj tabli.Otopiti čokoladu sa mlekom i margarinom i time popuniti rupice između dva fila.Na kraju umutiti krem šlag i premazati tortu.
....i još par saveta: 
-Ako se dogodi da se prilikom dodavanja brašna i pudinga u žumanca,ne sjednine sa mlekom tj ostanu grudvice od brašna,upotrebite cediljku i procedite masu,tako grudvice neće otići u fil.
-Torta je fenomenalna,kremasti fil sa ukusom vanile i čokolade,hrskavi lešnici,penušava korica, da bih se videli svi ti slojevi potrebno je zamnrznuti tortu,a potom je iseći na parčad i ostaviti nekih sat vremena na sobnoj temp,a zatim degustirati ili u frižider.

Нема коментара:

Постави коментар