среда, 11. мај 2016.

Lambada kolač

                                                                                    Potrebno je:
Biskvit: 5 jaja,15 kašika šećera,
15 kaš.brašna,kora i sok 1 limuna,
kašičica prašak za pecivo.
Žuta krema: 1l fante,
7 kaš.šećera,3 pudinga od vanile.
+150g petit keks
Bela krema: 5dl mleka,
6 kaš šećera,6 kašika gustina,     1 margarin.
Glazura od čokolade:              100g čokolada,50g margarina,      3 kaš.prah šećera,3 kaš.vode

Priprema:

Umutiti belanca postepeno dodavajući šećer,dodati žumanca,sok i koru limuna i umutiti sve zajedno.Na kraju umešati brašno i prašak za pecivo.Peći u podmazan pleh (25x35),na180°,20min.Za to vreme skuvati žutu kremu.U malo soka razmutiti prašak za puding,ostatak prokuvati sa šećerom,dodati razmućen puding,mešajući sve vreme,već na prvi ključ skloniti sa vatre.Vrućom kremom premazati vruć kolač,odozgo poređati keks  koji je predhodno provučen kroz sok i ostaviti kolač da se ohladi.Za to vreme skuvati belu kremu.Šećer izmešati sa gustinom,dodati malo mleka,izmešati sve zajedno dok se ne razbiju grudvice,ostatak mleka prokuvati,dodati gustin i zakuvati kremu.Margarin umutiti penasto i sjediniti sa ohlađenom belom kremom,a zatim i premazati kolač.Glazuru otopiti na pari i preliti preko kolača.

Нема коментара:

Постави коментар