уторак, 31. јануар 2017.

Baklava Gonca Gül

Potrebno je:
pakovanje gotovih kora
300g ml orasi
100g suvih šljiva
100g suve smokve
2 vanilin šećera
 ulje za premazivanje kora

Sirup:
800g šećera
8dl vode
1 limun

Priprema:

Suve smokve i šljive iseckati na sitno,dodati ml orahe i vanilin šećer.Zatim pripremiti sirup.Šećer,vodu i narezan limun staviti na vatru.Kuvati 7 min nakon ključanja,skloniti sa strane da se ohladi.Baklavu uviti na sledeći način.Svaku koru prerezati na pola,premazati uljem, uhvatiti sredinu kore i u smeru kazaljke na satu uvijati koru.Na kraju napuniti sredinu filom ,poklopiti krajevima i gotove ružice ređati u nauljan pleh.Baklavu premazati uljem i peću na 200°,oko 25 min.Pečenu vruću baklavu preliti hladnim sirupom.

Нема коментара:

Постави коментар