понедељак, 17. јун 2013.

Mak štrudlice

                                                                                    Potrebno je:
2 jaja
120g margarina
500g brašna
1dl voda
malo kvasca
malo soli
kašičica šećera
po potrebi mleko
+
100g ml. mak
50g šećera
100ml mleka

Priprema:
Kvasac i kašičicu šećera otopiti u mlakoj vodi.U nadošli kvasac dodati 1 jaje,1 belance,margarin naseckan na kockice,prsohvat soli,brašno i sa malo mleka zamesiti srednje tvrdo testo.Ostaviti da nadođe i za to vreme skuvati fil.Mak preliti mlekom i sa par kašika šećera,mešati dok tečnost ne ispari.Nadošlo testo podeliti na dva dela,razvući koru,premazati filom i urolati u roladu.Seći male štrudlice,ređati ih u pleh i premazati žumancetom..Peći na 250°,dok ne dobiju zlatnu boju.

Нема коментара:

Постави коментар