петак, 21. јун 2013.

Posna pita od kupusa

Potrebno je:

500g gotove kore za pitu
1 glavica kupusa
400 ml gazirane mineralne vode
100 ml ulja
20g kvasca
malo brašna,so
+
plasitificirana žica dužine 50cm



Priprema:
Kupus narezati na rezance,posoliti po ukusu i prodinstati na ulju dok ne omekša.Dok se hladi kupus,napraviti  preliv za pitu,u činiji sipati m.vodu,ulje,kvasac,malo soli,dodati brašno (gustine kao za palačinke) i lepo izmešati da nestanu grudvice.Koru premazati prelivom i sa malo kupusa.Žicu staviti na ivici kore i urolati koru,ali ne do samog kraja,nekih 5cm od ivice prekinuti sa rolanjem,uhvatiti za krajeve žice i lagano gurajući obe strane ka sredini naboriti koru.Izvući žicu,koru sastaviti tj. formirati krug,srediniu popuniti kupusom,ivice premazati prelivom.Peći na 200°,oko 20min.

Нема коментара:

Постави коментар