Potrebno je:
Kore: 4 belanca
100 g šećer
80 ml ulja
1 kašičica sirće
1 kašika ruma
45 g brašna
30 g gustina
1 kašičica praška za pecivo
(Ispeći ovakve dve kore,za treću koru dodati 20 g kakaa i još 2 kašike ruma)
+150g čokolade,3 kašike ulja,50g margarina
Potrebno je/fil:
1 l mleka
100 g bele čokolade,
200g karamel bombona,
2 vanilina šečera,
100g brašna,
100g gustina.
150g margarina,
300 ml slatke pavlake
100 g prah šećera,
4 listića želatina
+ 70g crne čokolade
Priprema:
Umutiti čvrsto belanca dodati ostale sastojke za koru,izručiti u pleh obložen pak papirom i peći na 150°,ponoviti postupak za drugu koru,za treću dodati 20g kakaa i još 2 kašike ruma.Otopiti na pari 150g čokolade,50g margarina,3 kašike ulja,time premazati bele kore i ostaviti da se čokolade stegne.
Fil:U malo mleka razmutiti 100g brašna i 100g gustina,ostatak ugrejati na vatri sa još 100g bele čokolade,2 vanilina šećera i 200g karamel bombona.Potrebno je mešati dok se bombone ne istope,zatim zakuvati fil ( sa brašnom i gustinom).Gotov fil ohladiti,zatim umiksati omekšali margarin.Umutiti 300ml slatke pavalake sa 100g prah šećera i sjediniti sa filom.Na kraju još dodati filu otopljen želatin i sve lepo umutiti.Otopiti 70g čokolade i dodati u 1/3 fila.
Redosled filovanja:
Bela kora.,1/2 belog fila,braon kora,braon fil,bela kora,2 1/2 belog fila,odozgo glazura od čokolade ili šlag.
Kore: 4 belanca
100 g šećer
80 ml ulja
1 kašičica sirće
1 kašika ruma
45 g brašna
30 g gustina
1 kašičica praška za pecivo
(Ispeći ovakve dve kore,za treću koru dodati 20 g kakaa i još 2 kašike ruma)
+150g čokolade,3 kašike ulja,50g margarina
Potrebno je/fil:
1 l mleka
100 g bele čokolade,
200g karamel bombona,
2 vanilina šečera,
100g brašna,
100g gustina.
150g margarina,
300 ml slatke pavlake
100 g prah šećera,
4 listića želatina
+ 70g crne čokolade
Priprema:
Umutiti čvrsto belanca dodati ostale sastojke za koru,izručiti u pleh obložen pak papirom i peći na 150°,ponoviti postupak za drugu koru,za treću dodati 20g kakaa i još 2 kašike ruma.Otopiti na pari 150g čokolade,50g margarina,3 kašike ulja,time premazati bele kore i ostaviti da se čokolade stegne.
Fil:U malo mleka razmutiti 100g brašna i 100g gustina,ostatak ugrejati na vatri sa još 100g bele čokolade,2 vanilina šećera i 200g karamel bombona.Potrebno je mešati dok se bombone ne istope,zatim zakuvati fil ( sa brašnom i gustinom).Gotov fil ohladiti,zatim umiksati omekšali margarin.Umutiti 300ml slatke pavalake sa 100g prah šećera i sjediniti sa filom.Na kraju još dodati filu otopljen želatin i sve lepo umutiti.Otopiti 70g čokolade i dodati u 1/3 fila.
Redosled filovanja:
Bela kora.,1/2 belog fila,braon kora,braon fil,bela kora,2 1/2 belog fila,odozgo glazura od čokolade ili šlag.
Нема коментара:
Постави коментар