петак, 4. јул 2014.

Kikiriki torta

Potrebno ja:

400g piškote
1/ipo l mleka
25 kašika šećera
5 pudinga od vanile
200g čokolade
200g mleko u prahu
200g neslanog kikirikija
1 margarin
200g šlag krem


Priprema:

U malo mleka razmutiti puding,i zakuvati u ostatak mleka zajedno sa šećerom Ostaviti da se ohladi.Omekšati margarin i dodati u ohlađen puding.Fil podeliti na dva dela.U 1/2 fila dodati mleko u prahu i umutiti mikserom,a u drugoj 1/2 dodati mlevenI kikiriki i otopljenu čokoladu,takođe umutiti mikserom.Piškote umakati u kafu (nes,cappuccino..) i ređati na poslužavnik,preko premazati polovinu crnog fila,a preko njega i polovinu žutog fila,naređati drugi sloj piškote (provučene kroz kafu),zatim premazati ostatkom crnog fila,a zatim,preko i ostatkom žutog fila.Tortu premazati šlagom.

Нема коментара:

Постави коментар