петак, 4. јул 2014.

Voćna pita od ribizle

                                                                                    Potrebno je:
Testo:
5 žumanca
70g šećer
200g margarin
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
300g brašna
Nadev:
5 belanca
150g šećer,6 kašika ulja
2 pudinga od vanile
1 vanilin šećer
+300g crne i crvene ribizle
Priprema:
Margarin omekšati,dodati šećer,vanilin šećer,žumanca i brašno pomešano sa praškom za pecivo.Zamesiti testo,3/4 testa ostaviti u frižideru da "odmori" 30-tak min,a preostalo testo odmarati u zamrzivaču.Pripremu nadeva najbolje početi nakon odmaranja testa.Umutiti sneg od belanca postepeno dodavajući šećer.U umućenu smesu dodati ulje i vanilin šećer,na kraju dodati vanilina pudinga.Od testa iz friz razvući koru veličine pleha (25x35),preko nje rasporediti nadev,po nadevu nabacati voće i na kraju izrendati testo iz zamrzivača.Pitu peći na 180° prvih 20 min,a onda smanjiti temp na 160° i peći još nekih 30tak min.

Нема коментара:

Постави коментар