петак, 31. октобар 2014.

Tulumbe


Potrebno je:
Testo:
6dl vode
1dl ulja
5hg brašna
1 prašak za pecivo
6 jaja srednje veličine

Sirup:
12dl vode
12hg šećera
1 vanilin šećer

Priprema:

Prvo skuvati sirup.Vodu,šećer i vanilin šećer kuvati 10-tak min od početka ključanja i ostaviti da se ohladi.Prokuvati vodu sa uljem dodati brašna i mešati dok se ne dobije glatka masa.Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.U prohlađeno testo dodati prašak za pecivo i lomiti jedno po jedno jaje.Testom napuniti kalup,istiskivati tulumbe u vrelo ulje i pržiti dok ne dobuju zlatnu boju.Gotove tulumbe (pravo iz tiganja) stavljati u hladan sirup i ostaviti ih da odstoje dok se ne isprži nova količina.Tulumbe složiti u posudu i na kraju preliti preostalim sirupom.

Нема коментара:

Постави коментар