среда, 8. октобар 2014.

Princes krofne

Potrebno je:
Testo:(čaša od 250 ml)
1 čaša vode
100 ml ulje,so u prste
1 čaša brašno
1 prašak za pecivo
4 jaja srednje veličine
Krema:1 l mleka
3 pudinga od vanile
10 kašika šećera
100g margarina
2 kašike belog eurokrema

Priprema:

Zakuvati vodu,ulje i so,kad proključa dodati brašno i mešati dok se ne dobija glatka masa bez grudvica.Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.U prohlađeno testo dodati prašak za pecivo i lomiti jedno po jedno jaje.Potrebno je svako jaje posebno umešati u testo.Kašikom oblikovati gomilice i ređati u pleh obložen papirom ili istiskivati špricem željeni oblik.Peći na 180°,oko 20-30min.dok ne dobiju željenu boju.
Puding razmutiti sa malo mleka i zakuvati u ostatak mleka sa šećerom.U ohlađen puding dodati omekšao margarin i 2 kašike belog eurokrema.Sve umutiti mikserom i napuniti špric gotovom kremom.Ohlađene krofne seći na pola,filovati kremom,odozgo posuti prah šećerom ili glazurom od čokolade (50 g čokolade,1 kašika ulja,2 kašike mleka,otopiti na pari).

Нема коментара:

Постави коментар