петак, 13. март 2015.

Posna peciva sa tunjevinom

                                                                                    Potrebno je:

500g brašna
100ml ulja
250ml mlake vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
malo kvasca
1 kašičica praška za pecivo
+
200g sitne tunjevine
2 čene belog luka
senf,susam

Priprema:

Aktivirati kvasac u malo mlake vode sa kašičicom šečera,dodati ostalim sastojcima,zamesiti glatko testo i ostaviti da naraste.Nadošlo testo kidati na loptice,svaku rastanjiti,zaseći na šest mesta kao na slici,premazati senfom,filovati tunjevinom (u kojoj je dodat izrendan beli luk),spojiti krajeve,prebaciti u kalup za mufine i na kraju od testa napraviti manju lopticu,premazati je senfom,posuti susamom i staviti u sredini peciva.Ova količina testa je dovoljna za 12 peciva.Pre pečenja peciva premazati uljem,narendati margarin i peći na 200°,20 min,Pečena peciva opet premazati uljem i ostaviti da se ohlade.

2 коментара: