понедељак, 30. март 2015.

Sitni posni kolači

Čokoladne praline sa fondanom od ratluka,oraha i banane 


 
Potrebno je:

250g mlevenih oraha
250g ratluka
150g čokolade
1 banana
250g kristal šećera
100ml voda
korpice za mafine



Priprema:

Otopiti čokoladu,korpice premazati čokoladom i ostaviti da se stegne.Za to vreme,ušpinovati šećer sa vodom (špinovati 7 min od momenta ključanja),skloniti sa vatre,dodati sitno seckan ratluk,mešati da se istopi.Zatim umešati ml.orahe i na kraju ispasiranu bananu.Puniti korpice fondanom,i preliti otopljenom čokoladom.Ukrasiti po želji.


Rozen štanglice

Potrebno je:

pakovanje kora za rozen tortu
1 margarin
250g čokolade
2 kašike ulja
200g ml keksa
200g ml oraha
2 pomarandže
400g šećera
300ml vode

Priprema:

Špinovati vodu i šećer (5-7 min),dodati margarin i 150g čokolade,mešati da se istopi,skloniti sa vatre.Zamrznute pomarandže narendati (na sitno) i dodati filu.Zatim umešati mleveni keks i orahe.Prohlađenim filom filovati korice (3 kašike fila na 1 koricu).Na kraju preliti kolač glazurom ,otopiti ostatak čokolade sa 2 kaš.ulja.

Rolat od keksa sa ukusom kafe i kokosa

Potrebno je:

300g ml. keksa
300g šećera u prahu
100g krisatl šećera
100g kokosa
100g margarina
50g čokolade
2 kašike kakaa
12 kaš (tople) instant kafe



Priprema:

Izmešati ml keks,200g prah šećer i kakao,dodati otopljenu čokoladu i vruću instatant kafu.Otopiti kristal šećer na vatri sa 3-4 kaš vode i time preliti kokos.Umutiti margarin sa 100g prah šećera,a zatim dodati i kokos.Rastanjiti na foliji tamniju smesu,formirati pravougaonu koru,preko nje rastanjiti smesu od kokosa i uviti u rolat.

Нема коментара:

Постави коментар